Andus Group verwelkomt Gilde Equity Management als aandeelhouder

Vianen, 8 april 2021 – Andus Group, een internationaal actieve holding met 14 toonaangevende en onafhankelijke dochterondernemingen, verspreid over de divisies Refractories, Steel Structures en Specialties, verwelkomt Gilde Equity Management (GEM) als aandeelhouder.

 

Voor Tom van Rijn, oprichter en grootaandeelhouder van Andus Group, is dit de volgende stap in zijn bedrijfsopvolging. Hij trad in 2018 al uit de dagelijkse leiding terug en heeft zijn verantwoordelijkheden binnen Andus Group afgebouwd. De huidige directie van Andus Group blijft aan en zal de dagelijkse leiding blijven voeren.

 

“We zijn trots dat we als Gilde invulling kunnen geven aan de bedrijfsopvolging. Gilde erkent ook de kracht van Andus Group en ziet dat haar producten en diensten essentieel zijn voor haar klanten en dat Andus Group goed gepositioneerd is voor de toekomst. We kijken uit naar de samenwerking en de verdere internationale groei van Andus Group. We hebben het vertrouwen in de strategie die hiervoor is uitgezet”, zegt Bas Glas, Partner van Gilde Equity Management.

 

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) is een onafhankelijke private equity firma met EUR 1,5 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is GEM een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote ondernemingen en heeft het met vele bedrijven succesvol (internationale) groei gerealiseerd. Voorbeelden van investeringen van GEM zijn Dunlop, een toonaangevende producent van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen; Fruityline, een snelgroeiende producent van versgeperste premium fruit- en groentesappen en smoothies; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus voor de MKB-sector in de Benelux en Duitsland; Eiffel, een consultancy bedrijf met expertise op het gebied van Legal, Finance en Process; en Kwantum & Leen Bakker, discount retailers in de Nederlandse en Belgische wooninrichting- en decoratiesector. Voor meer informatie zie www.gembenelux.com/.

 

 

Terug naar overzicht