Een krachtige, multidisciplinaire organisatie.

De basis voor Andus Group werd in 1997 gelegd met de overname van BNG Staalconstructie door Tom van Rijn. RijnDijk Staalgroep (nu Andus Group) was daarmee een feit.

De oprichting van een groep

In 2000 nam Andus Group de voormalige Nederland Spoorwegen (NS) divisie P & K Utrecht over van Volker Stevin. Deze overname werd al snel gevolgd door verschillende andere overnames, zoals Van der Cammen en het in Schagen gevestigde Wijnker Van Lint Staalbouwers. Met deze laatst genoemde overname verwierf Andus Group haar eerste buitenlandse vestiging: een productielocatie in Slowakije.

Een compleet aanbod van specialismen

Met de overname van HSM, een gerenommeerd contractor voor de bouw van modules en platforms voor de offshore markt en bouwer van bruggen en sluizen, gevolgd door de overname van FIB Industries, gespecialiseerd in roestvrij staal procesapparatuur en bier systemen groeide Andus Group uit tot een groep van bedrijven met een breed scala aan bedrijven, allen actief in de industrie in de top van hun specifieke marktsegmenten.

In 2008 verwierf Andus Gouda Vuurvast N.V. Het bedrijf werd van de Nederlandse beurs gehaald en opgesplitst in Gouda Refractories, Gouda Vuurvast Services en Gouda Vuurvast België.

De groep blijft groeien

In mei 2012 nam Andus Group Koninklijke Van Voorden in Zaltbommel over, een gieterij met een rijke historie die producten zoals pomphuizen en waaiers voornamelijk voor de baggerindustrie en propellers en sproeiers voor de scheepvaart produceert.

In 2012 volgde de overname van HVL Armada Outdoor. Na de overname is HVL Armada Outdoor opgesplitst in Armada Mobility, gespecialiseerd in reizigersvoorzieningen zoals abri’s, informatiezuilen, bewegwijzering en fietsenstallingen en Armada Janse, specialist in lichtreclame / corporate identity uitingen.

Ook deze overname past perfect in de strategie van Andus Group: het realiseren van een gestage groei door spreiding in activiteiten, sectoren en geografische ligging.